Güncel Haberler

Vazgeçilmez meze: patlıcanlı haydari tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Patlıcan ve yoğurdun birleştiği leziz bir tarifle sofralarınızı renklendirmeye ne dersiniz? Patlıcan haydariközlenmiş patlıcanın yoğurt ve sarımsakla buluştuğu, sofraların vazgeçilmezi olan meze tarifi. Lezzetinin yanı sıra hazırlanış kolaylığıyla da dikkat çeken bu tarif, özellikle ızgara etlerin ve yemeklerin yanına mükemmel bir eşlik ediyor. Şimdi gelin bu lezzetli ziyafeti birlikte hazırlayalım!

Malzemeler

  • 2 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Doldurma için: Kırmızı pul biber ve taze nane yaprakları

Patlıcan Haydari nasıl hazırlanır?

1. Patlıcanı kızartın:

Patlıcanları ocakta veya fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince ince doğrayın veya çatalla ezin.

2. Yoğurt karışımını hazırlayın:

Bir kapta Yunan yoğurdu, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu iyice karıştırın.

3. Malzemeleri karıştırın:

Parçalara kesilmiş patlıcanları yoğurtlu karışıma ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.

4. Sunum:

Karışımı servis tabağına dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirip kırmızı pul biber ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu