Güncel Haberler

UNICEF: Burundi’deki maymun çiçeği vakalarının %30’u 5 yaşın altındaki çocukları kapsıyor

Ngwakum ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sözcüsü Margaret Harris, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi’nin haftalık basın toplantısına çevrimiçi katılarak değerlendirmelerde bulundu.

Burundi’deki maymun çiçeği vakaları hakkında konuşan Ngwakum, bu ülkedeki çocuklar arasındaki enfeksiyon oranlarının endişe verici olduğunu ve sağlık üzerinde ciddi etkileri olan salgının yükünü çocukların taşıdığını söyledi.

Ngwakum şunları söyledi: “Burundi’de bildirilen yaklaşık 600 vakanın üçte ikisi 19 yaşın altındaki çocuklardan oluşuyor. Durum hızla kötüleşti ve son 3 haftada vakalarda yüzde 40’tan fazla artış yaşandı. 5 yaşın altındaki çocuklarla ilgili endişeler dile getirildi. Bu nedenle 16 Eylül’de “Okulların yeniden açıldığı Burundi’de hedefe yönelik müdahalelere ihtiyaç var.”

Burundi’de salgından herhangi bir ölüm yaşanmadığını belirten Ngwakum, şöyle konuştu: “Coğrafi alan hala sınırlı ve ortak çabalarla virüsün yayılmasını sınırlayabiliriz. Virüsü kontrol altına alabilir ve potansiyel olarak insan kaybı olmadan salgını sonlandırabiliriz. hayat”. Ama artık daha büyük bir dikkatle ve destekle hareket etmemiz gerekiyor.” dedi.

DSÖ sözcüsü Harris, bu yıl 1 Ocak ile 8 Eylül tarihleri ​​arasında Afrika’da toplam 25.000 çiçek hastalığı 93M vakasının tespit edildiğini ve 723 ölümün bildirildiğini söyledi.

Harris, 2024’te en fazla maymun çiçeği vakası bildiren üç ülkenin Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Burundi ve Nijerya olduğunu kaydetti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu