Güncel Haberler

Trump Zelenskiy ile görüştü: Seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Donald Trump, Zelenskiy’i “tarihin en büyük pazarlamacısı” olarak nitelendirdi.

REKLAM

Cumhuriyetçi Parti’nin 5 Kasım seçimlerinde başkan adayı Donald Trump, Cuma günü New York’ta Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir araya geldi. Trump, görüşmesinin ardından sosyal medya platformu Truth Social’da “Seçilemezsem Üçüncü Dünya Savaşı çıkacak” uyarısında bulundu.

Zelenskiy ile “harika bir görüşme” yaptığını öne süren Trump, “Ben başkan seçilirsem Rusya-Ukrayna savaşı hızla sona erecek. Aksi takdirde bu savaş hiç bitmeyecek ve 3. Dünya Savaşı’na dönüşecek.”

Demokrat rakibi Kamala Harris’i ise “komünist” olarak tanımlayarak şunları ekledi: “Bu savaşı asla bitiremeyecek, henüz bitiremedi. Başkan olursa hiçbir şey değişmeyecek. Tek şey bu.” bu değişim daha fazla yıkım ve ölüm anlamına gelecektir.”

Mesajının son bölümünde “Amerika’yı Yeniden Büyük Yap” sloganına değindi.

Toplantının öne çıkanları

Trump, Zelenskiy’in yanı sıra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de iyi ilişkilerinin altını çizdi. “Çok iyi bir ilişkimiz var ve bildiğiniz gibi Başkan Putin’le çok iyi bir ilişkim var” dedi.

Zelenskiy, “Umarım aramızda daha iyi ilişkiler olur” diyerek araya girdi.

Trump, “Tango için iki kişi gerekir, biliyorsunuz, biz de bunu yapacağız” dedi. Bugün güzel bir toplantı yapacağız. “Ve bence bu, bugün hâlâ birlikte olduğumuzun harika bir işareti” diye ekledi.

Cuma günkü toplantı, Kasım ayında yapılacak ABD seçimleri öncesinde Zelenskiy için çok önemli bir zamana denk geliyor.

Zelenskiy tüm hafta boyunca ABD Başkanı Biden yönetimini, askeri yardımı önemli ölçüde ve hızlı bir şekilde arttırdığı sürece ülkesinin Rusya’ya karşı savaşı kazanabileceğine ikna etmeye çalıştı.

“Tarihin en büyük pazarlamacısı”

Trump, 24 Eylül Salı günü Pensilvanya eyaletinde düzenlenen seçim mitinginde yaptığı konuşmada, Amerika’nın Ukrayna’ya yaptığı yardımla alay ederek, başkan seçilmesi halinde Moskova’nın işgaliyle başlayan savaşı hızla sonlandıracağının altını bir kez daha çizdi.

Zelenskiy’i “tarihteki en büyük pazarlamacı” olarak tanımladı ve şöyle konuştu: “ABD’ye her geldiğinde 100 milyar dolarla ayrılıyor.”

ABD Dışişleri Bakanlığı’na göre, Rusya’nın 2022’deki işgalinden bu yana Ukrayna’ya 56 milyar dolardan fazla güvenlik yardımı sağlandı.

Daha önce 3. Dünya Savaşı konusunda uyarmıştı

Temmuz 2024’te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eşini Florida’daki Mar-a-Lago malikanesinde ağırlayan Trump, Zelenskiy ile yaptığı görüşmede buna benzer bir uyarıda bulundu.

Görüşmede Gazze ve Ortadoğu’daki mevcut durum ele alındı. ABD’nin “beceriksiz insanlar” tarafından yönetildiğini öne süren Trump, olası bir seçim yenilgisi durumunda dünyanın yeni bir savaşa sürükleneceğini söyledi.

“Ortadoğu’da barışı sabırsızlıkla beklediğini” ve yeniden başkan olması durumunda “hem Ukrayna hem de Gazze’deki savaşın sona ereceğini” vaat eden Trump, olası rakibi Kamala Harris’in seçim zaferi kazanması halinde, ” İkinci dünya savaşından sonra üçüncü dünya savaşı çıkacak.” “İkinci Dünya Savaşı’na yaklaştığımız bir yerdeyiz. Hiçbir zaman bu kadar yakın olmamıştık çünkü ülkemizi beceriksiz insanlar yönetiyor” dedi.

REKLAM

Trump, Harris’in “İsrail’in kendini savunma hakkı var. Ancak bunu nasıl yaptığı da önemli” dediğini söyledi. olarak yaptığı açıklama “Saygısızlık” olarak değerlendirdi“Yahudi birinin ona nasıl oy verebileceğini bilmiyorum ama bu onlara kalmış” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu