Güncel Haberler

Teğmenlerin kılıç yemini töreni günün gündemiydi! Yeni görüntüler ortaya çıktı

Harp Okulu’ndan mezun olan genç teğmenlerin mezuniyet töreni vesilesiyle gerçekleştirdiği kılıç yemini töreni günlerdir en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.

Teğmenlerin Harp Okulu’ndaki kılıç yemini töreninin farklı bir açıdan çekilmiş görüntüleri de ortaya çıktı. B Yüz Twitter hesabının paylaştığı videoda yemin eden teğmenlerin daha kalabalık olduğu görüldü.

NE OLDU?

Harp Okulu mezunu genç teğmenlerin, görev süresini ilk tamamlayan Ebru Eroğlu önderliğinde kılıçlarını çekip yemin ettikleri anlar sansasyon yarattı.

AA-20240830-35525193-35525189-MSU_KARA_HARP_OKULU_DIPLOMA_ALMA_VE_SANCAK_DEVIR_TESLIM_TORENI

Teğmenler, “Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” dediler. Sloganın atılmasının ardından herkes hep birlikte şu sözlerle yemin etti:

“Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, vatanın bölünmez bütünlüğünü, büyük Türk milletinin şeref ve haysiyetini, aziz vatanımızın bir karış toprağına uzanacak ellerin bizi bulacağına yemin ederiz.” ve kılıçlarımız her zaman keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk geleceğinin çocuklarıyız, şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacağız.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu