Güncel Haberler

Rusya, Ukrayna’nın doğusundaki Dnipro’yu vurdu: en az 5 ölü, onlarca yaralı

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Rusya’nın Dnipro’ya düzenlediği saldırılarda en az beş kişi öldü, 47’den fazla kişi de yaralandı. Saldırılardan biri büyük bir alışveriş merkezine ve civardaki diğer yapılara zarar verdi.

REKLAM

Rusya, Çarşamba günü gündüz saatlerinde doğu Ukrayna’nın Dnipro şehrine füzeler ve insansız hava araçları (İHA) kullanarak saldırı başlattı.

Bir alışveriş merkezinin camlarının patlatıldığı saldırıda en az 5 kişi hayatını kaybetti, 50’ye yakın kişi de yaralandı.

Yerel belediye başkanı Borys Filatov, saldırı sonucu iki okul ve üç anaokulunun camlarının kırıldığını, enkazın bir çocuk hastanesine de zarar verdiğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin sosyal medyada paylaştığı videoda, Ukrayna’nın dördüncü büyük şehrinin üzerinden bir füzenin geçtiği görüldü.

Yerel yetkililer, saldırıda aralarında 14 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu 47 kişinin yaralandığını duyurdu.

Dnipro savaş sırasında önemli bir lojistik merkezdi. Rus güçleri, 2022 yılında Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana şehre ve çevre bölgeye bir dizi ölümcül saldırı gerçekleştirdi.

Birleşmiş Milletler’e (BM) göre, üçüncü yılına giren savaşta 10.000’den fazla sivil öldü, 20.000 kişi de yaralandı.

Bölge yetkilisi Oleh Suniehobv, Rusya’nın Kharkiv kentindeki bombardımanın ardından bir kişinin öldüğünü, iki kişinin de yaralandığını söyledi.

Başbakan Denis Shmyhal Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın devam eden kredi kapsamında Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) 2 milyar avro aldığını duyurdu.

Anlaşma kapsamında Ukrayna’ya 14 milyar avro daha aktarılması bekleniyor, ancak Ukrayna’nın, piyasaya sürülmeden önce her partinin ekonomik göstergelerdeki ilerlemesine ilişkin IMF incelemelerinden geçmesi gerekecek.

Şmıhal, elde edilen son paranın sosyal yardım ödemeleri ile doktor ve öğretmenlerin maaşları için kullanılacağını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
marsbahis giriş