Güncel Haberler

Rusların çoğu Kursk’ta asker olarak mı savaşıyordu?

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Rusya’nın Ukrayna’daki savaşının başlangıcında Putin, zorunlu askerlik hizmetine alınanların çatışmalarda kullanılmayacağı sözünü vermişti.

REKLAM

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Oleksandr Syrskyi, üç hafta önce Kursk bölgesinde Ukrayna güçlerinin sınır ötesi saldırılarının başlamasından bu yana yaklaşık 600 Rus askerinin yakalandığını söyledi.

Bu savaş esirlerinin çoğunun zorunlu askerlik hizmetini yerine getiren kişiler olduğuna inanılıyor. Genç ve nispeten deneyimsiz askerler muhtemelen bir yıl süren zorunlu askerlik hizmetleri sırasında gerçek bir çatışma göremeyeceklerini düşünüyorlardı. Kesinlikle Rus topraklarında bir çatışma görmeyi beklemiyorlardı. Ancak analistler bu askerlerin şu anda Kursk bölgesindeki savunma kuvvetlerinin çoğunluğunu oluşturduğuna inanıyor.

ABD üssündeki Rus ekibinin başkan yardımcısı Karolina Hird, “Yakalananlar onlardır, kuşatılanlar onlardır. Bu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ülke içindeki algısı açısından bir zayıflık yaratıyor” dedi. Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW).

Putin söz verdi

Rusya’nın Ukrayna’daki savaşının başlangıcında Putin, zorunlu askerlik hizmetine alınanların çatışmalarda kullanılmayacağı sözünü vermişti. Ancak askere alınan gençlerin öldüğü ya da cepheye gönderildiği haberi aileleri öfkelendirdi.

Hird, “Kursk’taki birlikleri korumaya ve onları ana savunma hattı olarak kullanmaya pek ilgi duymadığını göstermeye devam ettiği sürece, bunun gelecekte sosyal sonuçları olacağını düşünüyorum” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın 6 Ağustos’ta sınırı geçmesinden bu yana geçen hafta gerçekleşen ilk esir değişiminde serbest bırakılan 115 askerin Kursk’ta yakalandığını duyurdu.

Rus sivil toplum kuruluşu Get Lost, zorunlu askerlik ve savaştan kaçmaya çalışanları destekliyor.

Kursk taarruzunun başlamasından bu yana sınır bölgesinden yüzlerce kişinin yardım için kendileriyle iletişime geçtiğini söylüyor.

Get Lost’tan Ivan Chuvilyaev şunları söyledi: “Bu nedenle terörle mücadele operasyon rejimi ilan edildi, ya da Putin’in deyimiyle ‘terörle mücadele durumu’. Çünkü bu rejim, ilan edilen bölgelere askerlerin (zorunlu hizmetle) konuşlandırılmasına izin veriyor.”

Chuvilyaev, sınırın daha uzak bölgelerinden daha fazla asker göndermek gerektiğinde işlerin değiştiğini söylüyor. Lojistik olarak bunların taşınması daha uzun sürüyor.

“Bu nedenle günümüzde en çok kullanılan yöntem, bir günde sevkıyat değil, askere alınanları sözleşme imzalamaya zorlamaktır” dedi.

“Bu, askere alınan kişinin sadece Kursk bölgesine gitmekle kalmayıp, Kursk’tan sonra hiçbir yere dönmeyeceği anlamına geliyor. Putin’in ömrünün sonuna kadar, savaşın sonuna kadar veya savaşın sonuna kadar savaşa katılmaya devam edecek. savaşın sonu.”

Rusya’da bir sonraki zorunlu askerlik 1 Ekim’de başlayacak. Kanunda, yeni askerlerin “terörle mücadele operasyonuna” katılabilmeleri için dört ay boyunca askerlik yapmış olmaları ve askerlik hizmetinde uzmanlık kazanmış olmaları gerektiği belirtiliyor.

Bu, bir ay içinde askere alınacakların Şubat 2025’ten önce herhangi bir yere gönderilmelerine gerek kalmayacağı anlamına geliyor. Ancak Kursk’taki askerler gibi ilk çatışmalarını o tarihten önce görmeleri de mümkün.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu