Güncel Haberler

İsrail’in 8 Ekim’den bu yana Lübnan’a düzenlediği kanlı saldırılarda ölenlerin sayısı 2.000’e yükseldi11

Lübnan hükümetinin Afet Yönetim Birimi’nden yapılan yazılı açıklamada İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun dün Lübnan’ın çeşitli bölgelerine 153 hava saldırısı düzenlediği, bu saldırılarda 37 kişinin öldüğü, 151 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail’in 8 Ekim’den bu yana Lübnan’a yönelik saldırılarında ölü sayısının 2 bin11’e, yaralı sayısının ise 9 bin 535’e yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca ülkenin çeşitli bölgelerinde kurulan 931 kabul merkezinde yerinden edilenlerin toplam sayısının 172 bin 100 kişiye yükseldiği belirtildi.

8 Ekim 2023’ten bu yana Lübnan-İsrail sınırında Hizbullah’la kontrollü çatışmalar yürüten İsrail ordusu, 17 ve 18 Eylül’de Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazlarını ve radyoları patlatmış, 23 Eylül’de de Lübnan’ın güney şehirleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine saldırı düzenlemişti. . Hava saldırıları başladı.

İsrail ordusu, 30 Eylül’den itibaren Güney Lübnan’daki Hizbullah altyapısına sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını duyurdu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu