Güncel Haberler

Fransa’da son ‘Me Too’ dalgası: 2 Fransız yönetmen cinsel saldırıdan tutuklandı

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Fransız yönetmenler Benoit Jacquot ve Jacques Doillon “küçüklere yönelik cinsel şiddet” suçlamasıyla tutuklandı.

REKLAM

Fransız yönetmenler Benoit Jacquot ve Jacques Doillon’un “küçüklere yönelik cinsel şiddet” iddialarını araştırırken Paris polisi tarafından tutuklandığı bildirildi.

İlk olarak Şubat ayında 51 yaşındaki Fransız aktris Judith Godreche, 14 yaşındayken Jacquot’un tecavüzüne uğradığını iddia etmişti.

Ünlü Fransız yönetmenlerden biridir ve 2013 yapımı filmi Kraliçe’ye veda (Elveda kraliçemFilmiyle üç Cesar ödülü (Oscar’ın Fransız eşdeğeri) kazanan Jacquot, daha önce iddiaları reddetmiş ve ilişkilerini o dönemde “sevgi dolu” olarak tanımlamıştı.

Godreche ve Jacquot, iki yıl sonra gösterime girmek üzere 1986’da gösterime girdi. Dilenciler Film setinde tanıştılar.

İkili, aralarında 25 yaş fark olmasına rağmen altı yıllık bir ilişkiye başladı. Jacquot’un 1990 yapımı Büyüsü BozulmuşAynı zamanda ) filminde de rol alan oyuncu, bu dönemde “(Jacquot’un) pençesinde” olduğunu söylüyor.

Mart ayında aktris Julia Roy, Jacquot’u yıllar boyunca kendisine cinsel saldırıda bulunmakla suçlarken, mayıs ayında aktris Isild Le Besco da Jacquot’u 1998 ile 2007 yılları arasında kendisine birçok kez tecavüz etmekle suçladı.

Fransız sinemasında #MeToo

Fransız film endüstrisi, sinemada cinsel şiddete karşı mücadeleye öncülük eden güçlü Ulusal Sinema Merkezi’nin (CNC) eski başkanı Dominique Boutonnat’ın cinsel saldırı suçundan Cuma günü mahkum edilmesi karşısında şok oldu.

Boutonnat, 21 yaşındayken vaftiz oğluna iffetsiz davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Her ne kadar akıbeti belirsiz kalsa da Boutonnat çok sayıda istifa çağrısıyla da karşılaştı.

Nisan ayında dünyaca ünlü aktör Gerard Depardieu da cinsel saldırı iddialarının ardından polis tarafından tutuklanmıştı. Depardieu aleyhindeki davanın bu yılın ekim ayında başlaması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
marsbahis giriş