Güncel Haberler

En son haberler | Erdoğan “İlk gol” diyerek duyurdu! Astana’da Putin ile kritik zirve

Son dakika haber: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24. Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Kazakistan’ın başkenti Astana’da. Erdoğan burada Rusya lideri Vladimir Putin ile görüştü. Putin, “Dünyadaki tüm zorluklara rağmen Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler adım adım gelişiyor ve ilerlemektedir.” dedi.

“RUSYA İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ İLİŞKİLER GELİŞİYOR”

Erdoğan, ziyareti kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüştü. Toplantının basın bölümünde konuşan Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la sürekli temas halinde olduğumuzu belirterek, şöyle konuştu: “İkili ilişkilerimiz konusunda görüş alışverişinde bulunuyor, bölgedeki durumu değerlendiriyoruz. Uzun zamandır görüşemedik. Sizinle yüz yüze tanıştığıma çok mutluyum. “Şunu ifade etmek isterim ki, dünyadaki tüm zorluklara rağmen Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler adım adım gelişiyor ve ilerlemektedir” dedi. Putin, iki ülke arasındaki ticaret hacminde son aylarda küçük bir azalma yaşandığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Fakat bizim yıllık ticaret hacmimiz 55 milyar dolar, bu az bir rakam değil. Çeşitli stratejik projelerimiz planlı bir şekilde hayata geçirilmektedir. Turizmde de rekor kırdık. Geçtiğimiz yıl Türkiye’yi 6,7 milyon Rus turist ziyaret etti. Turistlerimize sunduğunuz olumlu koşullar için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

AW239385_02

“HEDEFİMİZ 100 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Putin’le uzun süredir yüz yüze görüşemediklerini ancak telefon aldıklarını ve iki ülke bakanlarının sürekli temas halinde olduğunu söyledi. Türkiye ile Rusya’nın ortak projelerinden bahseden Erdoğan, şunları söyledi: “Sinop nükleer santraliyle ilgileniyoruz. Bu yönde ciddi adımların atılabileceğine inanıyoruz. Bu konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız mevkidaşı ile görüşmelerini sürdürüyor. Bu arada özellikle BOTAŞ ile GAZPROM arasındaki ilişkiler de samimi bir ortamda devam ediyor. Sizin de söylediğiniz gibi 55 milyar dolarlık bu ticaret hacmi bizim için çok önemli değil. Hedefimiz 100 milyar dolara ulaşmaktı. Bu 100 milyar dolara ulaşabileceğimize inanıyorum. Böyle bir potansiyelimiz var dedi.

AW239385_03

Türkiye’den PUTİN’E DAVET

Turizm konusunda Türkiye’ye 7 milyona yakın turistin gelmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: “Rus turistleri Türkiye’de ağırlamak önemli. Bu konudaki samimiyetimiz aynı kararlılıkla devam etmektedir. Aynı şekilde devam edeceğiz. Yeter ki Rus turistler Türkiye’den memnun olsun. Hedef olarak iyi ve güçlüyüz. Aynı şekilde devam edeceğiz. Putin, “Rusya ile Türkiye arasındaki bu sıcak ilişkinin ötesinde sizleri en kısa sürede ülkemde ağırlamak istiyorum” dedi. Putin, Erdoğan’ın davetine mutlaka Türkiye’ye geleceğini belirterek yanıt verdi.

AW239385_04

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a ziyarette, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat da eşlik ediyor.

AW239385_05

TOPLANTI SONA ERDİ

İki liderin görüşmesi yaklaşık 1 saat 10 dakika sonra sona erdi.

AW239385_06

AW239385_07

AW239385_08

AW239385_09

AW239385_10

(IHA)Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Sıkmak
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Mehmet Şimşek'in asgari ücret açıklamasına tepki!  Mehmet Şimşek’in asgari ücret açıklamasına tepki! “Bakın göremiyor”
Yeni yargı paketinde kritik aşama!Yeni yargı paketinde kritik aşama!
Annesi hastaneye kaldırıldı!Annesi hastaneye kaldırıldı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
marsbahis giriş