Güncel Haberler

Son dakika | Suçlular için “iki önemli adım” geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı: Neşteri alacağız

Son dakika haberi: AK Parti grup toplantısı Meclis’te gerçekleşti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere kürsüye çıktı. Erdoğan’ın gündeminde, son dönemde suçlulara yönelik eleştirilere konu olan uygulamalara ilişkin TBMM’de dün yapılan gizli oturumda pek çok konu yer aldı. CHP lideri Özgür Özel’i sert sözlerle eleştiren Erdoğan, “Sayın Özel’e tavsiyem, kadına yönelik şiddetle mücadeleye iki eliyle katkıda bulunmak istiyorsa önce rakı reklamını bırakın.”

“6-8 EKİM OLAYLARINDA ROL OYNAYANLAR HAK ETTİĞİ CEZAYI ALDI”

Erdoğan’ın konuşmasındaki en önemli mesajlar şunlar:

  • Dün 6-8 Ekim olaylarının onuncu yıl dönümüydü. Olaylar bugün hâlâ bazı çevrelerde demokratik bir eylem olarak sunuluyor. Aradan 10 ya da 100 yıl geçse de, ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken katledilen 16 yaşındaki Yasin Börü ve arkadaşlarının yaptığı vahşeti unutamayız. Olaylarda rol oynayanlar, işledikleri suçlardan sorumlu tutuldu ve hak ettikleri cezaları aldı. Hem Suriye’de daha sonra yaşananlar hem de yargı süreci, 6-8 Ekim olaylarının nasıl bir tablo çizdiğini ortaya çıkardı.

“Cumhur İttifakının uzattığı elin anlaşılmasını bekliyoruz”

  • Türk yüzyılında şiddetten uzak bir anlayışa elbette yer vardır ama sırtını dağa dayayan bir terör politikasına asla yer yoktur. Yeni yasama yılında siyasette farklı bir üslup ve söylem görmek istiyoruz. Bölgemizdeki atmosfer göz önüne alındığında daha fazla konuşmaya, uzlaşıya varmaya ve diyalog zeminini genişletmeye ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Millete fayda sağlayacak hiçbir konuda diyalogdan çekinmeyelim. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hem Meclis’in ilk gününde hem de dün yaptığı açıklamaları takdirle karşılıyorum. Millet İttifakı’nın uzattığı elin değerinin alıcılar tarafından tam olarak anlaşılmasını bekliyoruz.

ÖZGÜR ÖZEL’İN “GİZLİ OTURUM” SONRAKİ AÇIKLAMALARINA TEPKİ: PİŞMANLIKLA ALIYORUZ

  • CHP Genel Başkanının toplantı sonrasında yaptığı açıklamalardan üzüntü duyduk. Bütün bölgemiz ateş çemberinden geçiyor ama CHP başkanı ucuz tartışma yapıyor. Açıkçası Sayın Özel’den milli güvenlik konularında daha olgun bir tutum beklerdik.

AA-20241009-35863700-35863698-CUMHURBASKANI_VE_AK_PARTI_GENEL_BASKANI_ERDOGAN

“İSRAİL SİYONİST BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”

  • Vaat edilen topraklar yanılsamasının hedefi büyük hayal kırıklığı ve yenilgi olacaktır. Gazze’de son yılların en büyük katliamını gerçekleştiren İsrail, Siyonist bir terör örgütüdür. Tarih, Gazze kasabı Siyonist Netanyahu’nun ABD Kongresi’ne davetini asla unutmayacaktır. Filistinli kardeşlerimiz için özgürlük ve adalet istiyoruz. Yalnız kalsak bile Allah’ın izniyle atalarımızdan bize miras kalan asil konumumuzu asla bozmayacağız.

SON OLAYLAR: BAZI ÖNEMLİ ADIMLAR ATMAYA KARAR VERDİK

  • Son günlerde yaşanan bir dizi olay milletimizde haklı bir tepkiye neden oldu. Onlarca sabıka kaydı olan suçluların kollarını sallayarak dolaşmaları herkesi olduğu gibi bizi de rahatsız ediyor. Pazartesi günü yaptığımız merkez yönetim kurulu toplantımızda bu gelişmeleri detaylı olarak değerlendirdik. Milletimizin sesine kulak vererek bazı önemli adımlar atmaya karar verdik. İnsanlarımızın sokakta, evinde, iş yerinde, kaygısız bir şekilde yaşamlarını güvenle sürdürebilmeleri için gereken her şeyi yapacağız.

“Neşter vurup çözeceğiz”

  • Polis teşkilatımızda bir zaaf varsa neşter alıp düzeltiriz. Adalet sistemimizde bir tıkanıklık, bir hata varsa elimize neşter alıp düzeltiriz. Medyada ve sosyal medyada suçun teşvik edilmesi veya teşvik edilmesi konusunda bir sorun olması halinde gerekli tedbirleri alacağız. Suçun önlenmesinden, suç ve suçlularla mücadeleye, yargılamalardan infaz ve ıslahlara kadar sistemimizde nerede bir boşluk varsa mutlaka onunla ilgileneceğiz.

  • Doğal olarak bu sorunların çözümü için bir takım kurallara ihtiyaç duyulmaktadır. Öncelikle sabıkası fazla olan kişilerin eğilimlerinin yargılama aşamasında görülüp dikkate alınmasını sağlayacağız.

AA-20241009-35863715-35863714-CUMHURBASKANI_VE_AK_PARTI_GENEL_BASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN

“İKİ ÖNEMLİ ADIM ATTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ”

  • İki önemli adım atmayı planlıyoruz; Birincisi kurumsal düzenlemeye yönelik, ikincisi ise seri suçluların tutuklanmasını kolaylaştırmaya yönelik. Yeni bir birim, farklı mahkemelerde görülen davaları, suçlamaları ve hatta polis kayıtlarını toplayacak, gerekli incelemeleri yaptıktan sonra savcılarımızın ve hakimlerimizin dikkatine sunacak. Örneğin 5 suç geçmişi olan bir kişinin, diğer davalarının tamamlanıp sabıka kaydına geçilmesi beklenmeden, yeni suç işleme eğilimi de dikkate alınarak tutuklu olarak yargılanması mümkün olacak. Gözaltı süresi, kişinin işlediği suçlar ve alacağı yaptırımlarla orantılı olarak belirlenecek. Bu durum elbette kamu vicdanını yaralayan bazı suçlar için de geçerli olacaktır.

“3 YIL HAPİS CEZASI VERİLENLER 3 YIL HAPİS CEZASINI DA GÖNDERECEK”

  • Öfke yaratan bir diğer konu ise 5 yıldan az ceza alan kişilerin cezaevine girmeden hayatlarına devam edebilmeleridir. Bu durumu önlemek için bazı suçlarda cezanın yüzde 10’u cezaevine girdikten sonra infaz edilecek. Örneğin 3 yıl hapis cezasına çarptırılan bir kişi, yaklaşık 3,5 ay hapis yatmadan tahliye edilmesini sağlayacak hükümlerden yararlanamayacak.

ÖZGÜR ÖZEL’E ‘RAKI’ TEPKİSİ

  • Sayın Özel belki bilmeyebilir ama aşağılama ifadesi olarak kullandığı bardaki vatandaşlarımız şu gerçeği çok iyi biliyor: Alkol ve madde bağımlılığı tüm dünyada kadına yönelik şiddetin en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Alkol kadınları, çocukları ve aileleri yok eden şiddetin ana kaynağıdır. CHP Genel Başkanı Sayın Özel’e şunu öneriyorum: Kadına yönelik şiddet meselesine iki elinizi kaldırarak katkıda bulunmak istiyorsanız, önce rakı reklamını bırakın. Şiddet uygulayanların üçte biri alkol ve madde bağımlısıdır. CHP Genel Başkanı Özel, kadınlar arasında ayrımcılık görmek istiyorsa önce kendi tarihini okumalı. O halde cesareti varsa çıkıp AK Parti’yi eleştirmeye çalışsın!

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN ÇEKİLMEMİZİN KÜÇÜK BİR OLUMSUZ ETKİSİ YOKTUR”

  • Kadına yönelik şiddetin en önemli nedeni alkoldür. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmemizin kadın haklarına ve kadına yönelik şiddetle mücadeleye en ufak olumsuz etkisi olmadı.

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

Erdoğan’ın konuşmasına tepki gösteren CHP Lideri Özgür Özel, dün TBMM’deki gizli oturumun ardından şu açıklamayla gündeme geldi:

“Bugün bilmediğimiz bir şey olsaydı susardık, elimizden gelen desteği verirdik. Normalde düşman hukukunu uyguladıklarında ‘Büyük tehlike var, arkama geçin’ derler. Ama yapabilirler’ Bunun ne tehlike olduğunu söyleme.” Kapalı kapılar ardında bile öyle.”Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu