Güncel Haberler

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzay Kongresi’ne hazırlanıyor

Oluşturulma tarihi: 08 Ekim 2024 16:56

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2026 yılında Antalya’da düzenlenecek 77. Uluslararası Uzay Kongresi öncesinde süreci yürütecek heyetle istişare toplantısı gerçekleştirdi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Bakanlığın sosyal medya hesabından yayınlanan paylaşımda kongrenin düzenlenmesine ilişkin bilgiler verildi.

Paylaşımda, Türk turizminin “başkenti” Antalya’nın 2026 yılında dünyanın en büyük uzay konferansı olan 77. Uluslararası Uzay Kongresi’ne ev sahipliği yapacağı hatırlatılarak, şöyle denildi: “Bakanımız Mehmet Fatih Kacır, ilerlemeyi sağlayacak komiteyle istişarede bulunacak. 2026’da yapılacak kongre öncesinde süreç etkili bir şekilde devam ediyor.” “70’den fazla ülkenin katılacağı etkinlik, Türkiye’de şimdiye kadar düzenlenen en büyük uluslararası bilimsel organizasyon olma özelliğini taşıyor.” ifadeler kullanıldı.

Uluslararası Astronomi Federasyonu’nun (IAF) geçen yıl Bakü’de gerçekleştirilen genel kurulunda, Antalya’nın ve Polonya’nın Poznan şehrinin 2026 yılında düzenlenecek kongreye ev sahipliği yapma adaylığı görüşüldü. Yapılan değerlendirmelerin ardından IAF Genel Kurulu yapıldı. kongrenin 2026 yılında Antalya’da yapılmasına karar verilmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu