Güncel Haberler

Kremlin sözcüsü Peskov: “Türkiye, Rusya’nın Avrupa’ya gaz tedarikinde alternatif rotasıdır”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Gazprom ile 2024 yılı sonunda sona erecek doğalgaz transit sözleşmesini uzatmama kararı aldığını açıkladı.

REKLAM

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Ukrayna’nın mevcut gaz transit sözleşmesini uzatmaması halinde Rusya’nın Türkiye’yi Avrupa’ya gaz tedariği için alternatif bir rota olarak gördüğünü söyledi.

TASS ajansının aktardığı bilgiye göre Peskov, çarşamba günü gazetecilere Rus gazının Avrupa’ya tedariği için “alternatif yolların” bulunduğunu belirterek, “Türkiye’de bir merkez oluşturulması planlanıyor, çalışmalar devam ediyor.”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy Salı günü Gazprom ile 2024 yılı sonunda sona erecek olan doğal gaz transit sözleşmesini uzatmama kararını açıkladı.

Gazprom ile Ukrayna arasında imzalanan doğalgaz transit sözleşmesi, karşılıklı olarak garanti edilen günlük pompalama hacminin 2021’den itibaren 109,6 milyon metreküp olmasını öngörüyor.

Ekim 2022’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kaybolan transit hacimlerini Kuzey Akım boru hattı üzerinden yeniden yönlendirmek için Türkiye’de bir merkez oluşturma fikrini öne sürdü.

Aralık 2023’ün sonunda Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, projenin inşaatına 2024 yılında başlanabileceğini duyurdu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu