Güncel Haberler

Amik Ovası’nda acı hasat: Günde 600 liraya kavurucu sıcakta ter döküyorsunuz! Elleriyle yüzlerine dokunamıyorlar – Son Dakika Hayat Haberleri

Hatay çiftçileri yakın zamanda biber hasadına başladı ve üreterek depremin yaralarını sardılar. Türkiye’nin en verimli topraklarından biri Amik ovasıSıcak mevsimde olgunlaşan biberler, kavurucu sıcakların altında zor şartlarda tarım işçileri tarafından tek tek hasat ediliyor. Günlük 600 TL ücret alan tarım işçileri, biber hasadında zorluk yaşıyor. Elleriyle yüzlerine dokunduklarında biberin acılığını yaşayan işçiler, zorlu koşullarda çalışmalarına devam ediyor. Hassa ilçesinde yaklaşık 6 dönüm araziye kapya biber eken Sezai Kılınç, hasada da başladı. Zorlu koşullarda işçiler tarafından özenle toplanan biberler tarladan kilogramı 22 TL fiyatla satılıyor.

“ELLERİNİZİ YÜZÜNÜZE GÖSTERİRSENİZ YANAR VE GÖZLERİNİZ SU İÇER”

Elini yüzüne götürürken zorluk çektiğini dile getiren İnci Yeşil, “Biberleri sıcakken topluyoruz. Geçimimizi sağlamak için çalışıyoruz, sıcakta zor oluyor. Biber sıcaktır, koşullar zordur. Günlük maaşımız 600 TL, Allah yardımcımız olsun. “Elinizi yüzünüze koyarsanız yanarsınız ve gözlerinizden su damlar” dedi.

“HASAT VERİMLİ OLUYOR, 22 TL’YE SATMAYA ANLAŞTIK”

Çiftçi Sezai Kılınç, biberin kilogram fiyatında 22 TL’de anlaştıklarını belirterek, şöyle konuştu: “İklim çok sıcak, 40 derecenin üzerinde. Hasadımız iyi çok şükür verim iyi, 1 düzine kadar araziden hasat yaptım, 2 bine yakın biber hasadı yaptım. Toplamda 6 dönüm ekim yaptım. Hasat bereketli, 22 TL’ye satmaya karar verdik. Biber yandığında biz de yanarız, ellerimiz de yanar. “Yüze sürdüğümüzde zehir gibi geliyor” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu