Güncel Haberler

60 yıl sahnede – Kültür ve sanatta son dakika haberleri

Nedim Saban, Atatürk Kültür Merkezi tiyatro sahnesinde Tiyatro Kare’nin sahnelediği “Ahududu” oyunu sonunda 60. yılı kutlanan Suna Keskin’e plaketini takdim etti. Gece, Bedirhan Dökmeoğlu’nun hazırladığı ve Ceyda Düvenci’nin sunduğu “Sahnede Suna Keskin’in 60 Yılı Belgesi” ile başladı. Ödüllerin ilki genç oyunculara büyük önem veren usta oyuncu Erol Keskin adına verildi. “Aşık Şekspir”; “Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit”; “Şimdi”; Hizmetçiler adlı komedi dizisinin başarılı oyuncusu Erden’e verildi.

Suna Keskin, kendisini ilk kez Dormen Tiyatrosu’nda sahneye çıkardığı için minnettar olduğu Haldun Dormen’i, “60’lar var ama burada 70’ler de var” diyerek selamladı ve şunları söyledi: “Tabii ki 60’lar bile. Yıllar çok önemli ama bu ödül daha da önemli. Ben bu mesleği seviyorum ve severek yapmaya devam edeceğine inanıyorum, Nezaket Erden’de de öyle olmasını canı gönülden diliyorum.” dedi.

Tören sırasında gözyaşlarını tutamayan Erden, şunları söyledi: “Karşımda 60 yıldır bu ülkede 60 yıldır sahnede olmaya devam eden tüm baskılara ve hak ihlallerine rağmen sahnede olan bir kadın var. Bu inanılmaz bir şey. Benim için ilham, güç ve gurur.” Sözleriyle Suna Keskin’e ve özellikle oyunculara verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ederek, Hayati Arslanoğlu’nun tasarladığı ödül heykelini aldı.
Bu özel geceye İBBŞT genel sanat yönetmeni Ayşegül İşseven, Dikmen Gürün, Hülya Karakaş, Nevra Serezli, Hakan Altıner, Çiçek Dilligil, Dilek Türker’in yanı sıra çok sayıda tiyatrocu katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu